Iaurt cu melatonină

 

Melatonina sau “hormonul somnului” este o substanță secretată în cursul nopții, atât la mamifere cat și la oameni. Descoperită în anii 60, Melatonina a devenit celebră atât în tratarea efectelor neplăcute ale decalajului de fus orar, cât și a insomniilor. Se știe că un somn de calitate ameliorează performanțele fizice și intelectuale ale întregului organism, ca urmare efectele ei sunt mai complexe, dincolo de reglarea ciclului somn-veghe.

Beneficii melatonină:
✅ scade timpul necesar adormirii și crește durata somnului profund la persoanele care suferă de insomnie
✅ ameliorează tulburările de somn generate de un decalaj de fus orar
✅ crește calitatea somnului la copiii și adolescenții hiperactivi sau cu deficit de atenție
✅ ameliorează tulburările care apar la sevrajul de nicotină sau somnifere, reduce agitația, anxietatea și depresia
✅ scade inflamația și durerea cronică din migrene, sindromul de colon iritabil, colite, fibromialgii etc.
✅ în asociere cu radioterapia și chimioterapia, contribuie la blocarea creșterii anumitor tumori canceroase.
Avertisment: produsul provoacă somnolență și este recomandat persoanelor care prezintă tulburări de somn; în cazul în care suferiți de vreo afecțiune, cereți avizul medicului dvs.

 

Iaurt cu colostru bovin

 

Colostrul sau “primul lapte”, este acea substanță secretată de mamifere în primele zile după naștere, un lichid gălbui bogat în imunoglobuline, factori de creștere și proteine. Fie că e vorba de colostru uman sau bovin, cercetările științifice au demonstrat că are multiple beneficii pentru sănătate. Mai mult, colostrul bovin este similar cu colostrul uman ca și compoziție, doar concentrația diferitelor substanțe diferă.

Beneficii colostru bovin:
✅ concentrat în proteine, leucocite și imunoglobuline (IgA și IgG) care acționează ca activatori ai sistemului imunitar
✅ conține factori de creștere cu impact pozitiv pentru dezvoltarea și funcționarea optimă a sistemului digestiv, nervos, vascular și endocrin
✅ aport de oligozaharide cu efect prebiotic, care permit echilibrarea florei intestinale și scăderea incidenței tulburărilor digestive și a intoleranțelor alimentare
✅ conține multe enzime (peste 40) cu rol de protecție împotriva infecțiilor bacteriene (E. coli), cytokine cu efect antitumoral și particule de micro-ARN esențiale pentru imunitate.
✅are capacitatea de a proteja tubul digestiv, favorizează refacerea mucoasei intestinale, ameliorează inflamația din bolile cronice (sindromul de colon iritabil)
✅scade glicemia postprandială în diabetul de tip II și ajută la reglarea nivelului de colesterol și trigliceride în sînge.

 

Iaurtul cu lactoferină

 

Lactoferina este o proteina care, atât la om cat și la animale, este prezentă în fluide precum lapte, lacrimi, sînge, salivă. Acționând la nivelul orificiilor de intrare (gură, nas, ochi), rolul ei este să protejeze organismul de invaziile infecțioase.

Lactoferina face parte din familia transferinelelor, are o capacitate unică de a se lega de fier și se află în prima linie în cadrul mecanismelor de apărare imună. Ea “fură” fierul necesar agenților patogeni, aceștia nu mai pot crește și nu se mai pot multiplica, fapt ce împiedică și previne îmbolnăvirea.

Lactoferina bovină este recunoscută drept un principiu activ cu efecte benefice multiple:
✅ regulator al absorbției de fier în organism, previne anemia și problemele infecțioase la gravide și nou-născuți
✅ efect imunostimulator, activează sistemul de apărare împotriva bolilor; toate celulele imunitare au receptori pentru lactoferină
✅ acțiune antivirală demonstrată, împotriva virusurilor rezistente (HIV, hepatita C, herpes, Papilloma-virus, coronavirus)
✅ efect antibacterian (bacteriostatic și bactericid) contra bacteriilor gram-pozitive și gram-negative (E.coli, Shigella, Salmonella, Listeria)
✅ efect antifungic pe diferite specii de ciuperci și efect antiparazitar
✅ efect antioxidant și antiinflamator, neutralizează fierul liber prezent în zonele de inflamație sau de infecție
✅ regulator al funcției digestive, protejează mucoasa intestinală și tratează disbioza (dezechilibrul bacteriilor din intestin)
✅ blochează multiplicarea celulelor canceroase, fiind un agent antitumoral eficient, lipsit de efecte toxice secundare.